Šta raditi kad se muškarac pravi hladan?

Mnoge su situacije kada osobe jačeg pola nisu baš umešne u pokazivanju svojih osećanja, ali nekada se muškarci svesno prave hladni, ili kako bi “testirali” ljubav svojih emotivnih partnerki ili pak kako bi neku vezu koju smatraju završenom u svojoj glavi, najzad i okončali.

Generalno postoji čitav niz razloga zbog kojih se muškarci prave hladi, ali u nastavku teksta će biti navedeni oni najčešći i zaista najpoznatiji u praksi, te i data objašnjenja i saveti kako da reagujete.

Nekada jednostavno nećete nikako moći da shvatite zašto je vaš partner hladan i distanciran, pa je tada najbolje da pustite da „vreme učini svoje“ i da se strpite, jer je sasvim moguće i da on ima neke svoje probleme, nedoumice, razmišljanja koja se generalno ne tiču vas lično, ali i da najzad on i ne shvata da svojim takvim ponašanjem utiče na vaš odnos, te da nije sebičan jer tako želi ili ima nameru da vas povredi i udalji od sebe, već jer možda pokušava da pronađe neko rešenje baš i koje mu je za dati momenat najpogodnije.

Zašto se muškarci prave hladni i kako treba reagovati od slučaja do slučaja

1) Muškarac se često pravi hladan kada želi da raskine vezu, ali ne ume da to kaže i da bude iskren u onome što mu smeta, pa se pravi da je hladan kako bi partnerku udaljio od sebe.

Ako vam se desi ovakva situacija i ako ipak i primetite da se partner počeo ponašati baš distancirano i hladno prema vama, te se na svaki način trudi da se od vas i udalji, ali ne želi da vam kaže otvoreno u čemu je zaista i zapravo problem, najbolje je da pokušate da sve raščistite, te i da probate da date svojoj vezi još jednu priliku.

Međutim, nikada ne treba da insistirate ako vam ne uspeva da doprete do partnera, jer je on tako već odlučio i smatra da postupa ili pametno ili baš ispravno i da vas jedino tako može ostaviti, a da vas ne povredi.

2) Muškarac se često pravi hladan kako bi privukao pažnju svoje partnerke, jer se oseća iz nekog razloga ili zapostavljeno ili nesigurno u emotivnoj vezi, pa on na takav način želi da privuče pažnju i testira osobu koju voli.

Ukoliko ste se našli u sličnoj situaciji kakva je napred opisana, možete da se opustite i da budete srećni jer se vaš muškarac oko vas trudi i želi da vam nikada pored njega ne bude dosadno, te stalno nalazi neke razloge da vas slatko i namerno podstakne da mu pokažete svoja osećanja.

U pomenutom slučaju treba da svesno baš pokazujete voljenom partneru koliko vam je do njega stalo i da učinite neke sitnice koje će da mu budu jasan znak da nema razloga da posumnja u jačinu i iskrenost vaših vrlih emocija.

3) Muškarac se može praviti hladan ako se ne dopadate njegovim prijateljima ili porodici i tako prividno pokušati da napravi balans između vas i onih koji mu takođe veoma znače.

Kada se muškarac pravi da je hladan baš u prisustvu svojih roditelja, prijatelja i rodbine kojoj se vi iz nekog razloga ne dopadate, pa je prema vama prividno drzak i distanciran, morate da mu jasno stavite do znanja da ne želite da tolerišete takvo ponašanje.

Najzad i vi treba da ste svesni koliko vredite i da pokažete i spremnost da se prilagodite onima koji su vašem emotivnom partneru važni, ali nikako po cenu toga da sebe ponižavate i da izgubite dostojanstvo.

4) Muškarac se može praviti hladan i nezainteresovan kada je ljubomoran i kada mu smetaju neki vaši prijatelji ili neko vaše ponašanje.

Vrlo je često da se muškarac pravi hladan kada je nesiguran j neopravdano ljubomoran do posesivnosti na neke osobe sa kojima se vi družite, pa svojom rezervisanošću nastoji da vam pokaže da mu nešto smeta.

Potrebno je da uvek sa svojim emotivnim partnerom porazgovarate sasvim otvoreno i da mu pokažete da ste mu verni i odani, te da nema nikakav razlog da u vas posumnja. Naravno da je mnogo veći i teži problem ako se radi o patološkoj ljubomori koja je svojstvena osobi koju volite i koja zahteva jedan drugačiji pristup.

5) Muškarac može da se pravi hladan ako je na vas iz nekog razloga ljut, ali ne ume ili ne želi da se svađa i raspravlja.

Poznato je da muškarci po prirodi nisu nikad svađalački nastrojeni, te češće imaju običaj da ćute kada su ljuti i kada im nešto smeta.

Naravno da u ovakvim situacijama ne treba da znate da čitate misli svom partneru, ali je svakako važno da zajednički i sagledate i da rešite probleme, koji su među vama iskrsli.

6) Muškarac može često da se pravi hladan kada pokušava da izbegne neku neugodnu situaciju i kada pokušava da se povuče iz neke neugodne krize u koju je vaša veza i zapala.

Nekada vaš partner nije raspoložen da sluša pridike i da se povinuje nekim željnim vašim kompromisima, pa kada oseti da mu ipak i namećete svoju volju po svaku cenu, on će da se od vas distancira jer veruje da će ta jedna faza da prođe, i da će sve da se razreši vremenom.

7) Muškarac se često pravi hladan kada želi da vi budete ljubomorni jer smatra da ste ga shvatili olako i da ne umete da cenite sve te njegove vrline i kvalitete.

Osoba sa kojom ste u vezi, ima potrebu da oseti da je poštovana i voljena, te stoga ima često potrebu da proveri koliko je vama pak i zaista stalo do vašeg odnosa i koliko ste spremni da uložite sebe u vaš odnos.

Treba da budete sasvim otvoreni i spremni da onome koga volite date sebe u potpunosti, pa i da se ne ophodite loše ili sasvim nezainteresovano i da umete ipak da razumete da morate da pokažete svu svoju ljubav i da pružite pažnju.

8) Muškarac se može praviti hladan kada mu se čini da vaš odnos nema baš nikakvu perspektivu i da morate da se na vreme vi i raziđete umesto da patite jedno kraj drugog.

Nekada vaša voljena osoba shvata pre vas da vaš odnos nema perspektivu, te da je za oboje bolje da se raziđete kao prijatelji nego da jedno uz drugo patite.

Ako ste svesni da vaš partner nije isti prema vama kao i ranije, bolje je da najzad i sve tu i prekinete i da ostanete prijatelji, nego da se mučite u odnosu koji nema perspektivu.

9) Muškarac ima često naviku da se pravi hladan kada ne želi da primetite njegovu osećajnu i nežnu stranu, pa i sebe i vas na taj način zbunjuje.

Poznato je da su muškarci skloni da se vrlo pretvaraju da su ravnodušni i da nisu skloni da zbog ljubavi “gube glavu” pa se zato pak i često pretvaraju da su uzdržani i da su hladni i stabilni.

U ovakvoj situaciji ne treba po pravilu da preduzimate baš ništa, jer vas partner voli i vi ste toga svesni, jer on to pokazuje kroz čitav niz sitnica, iako ne želi direktno da vam stavi do znanja šta oseća.

10) Muškarac se pravi hladan kada ima neki problem koji ga muči, i koji može ili ne mora da ima veze sa vama, te neće da vas nikako opterećuje ili sekira i pokušava da vas tim svojim ponašanjem od svega distancira i tako vas i na neki način zaštiti.

Imate sreće da je vaša voljena osoba verovatno neko ko je sposonan da sam baš rešava probleme i ko nema potrebu ni da se žali ni da vama stvara neki pritisak i da vas upliće u neke nezgodne situacije.

Problem postoji onda kada vaš partner ipak pokušava da od vas sakrije neku tajnu koja se i vas tiče i tada njegova distanciranost jeste problematična, te obično dolazi do konflikta kada se problem stvori i zamrsi se dodatno.

Ovo su samo neki od primera kada se ipak muškarac pravi hladan i kako tada treba postupiti, mada je naravno svaka osoba ličnost za sebe, pa se ne može uvek svrstati u neku od ponuđenih potkategorija.

Potrebno je uvek sa emotivnim partnerom održavati jedan otvoren odnos bez laži ili nekakvih prećutkivanja nekih činjenica, jer je to zaista ključ uspešne veze između dvoje zrelih ljudi, te je sasvim otvorena komunikacija uvek najpametnije rešenje, i nikada ne treba bežati od razgovora, ma koliko se on u datom momentu činio nepovoljan ili težak.

Naravno da svako ima prava da se nekada osami i da ima svoje probleme, razloge za nervozu ili distanciranost, ali je prava jedna komunikacija ključna i ona je rešenje svega, pa ako ona izostane na zalost ni veza nema izgleda da opstane kao takva.

Bitno je da i vi i vaš partner uvek imate puno razumevanja jedno za drugo, pored naravno neke neosporne ljubavi i pažnje, te da učinite sve da pomognete voljenoj osobi i da smanjite neki “jaz” među vama, ako se on stvorio, jer produbljivanje nekog distanciranog i hladnog odnosa stvara tu daljinu i najveći je neprijatelj iskrenim emocijama, pa je ključ zaista u tome da volite i uvek podržavate jedno drugo.

Sponzorisano:

loading...
Loading...