Slatki nadimci za devojku, curu

Mada se smatra da su muškarci „jači pol“ i da nisu toliko emotivni kada su u pitanju nežne reči i ispoljavanje osećanja prema emotivnim partnerkama, u praksi je dokazano da to i nije sasvim baš tačno, i to pre svega posredstvom nadimaka koje oni daju svojim voljenim osobama.

Iako se često u društvu trude da ostave utisak nekoga ko je „mačo tip“ i ko ne voli tepanje i slične stvari, ipak su muškarci vrlo nežni, i umeju u „četri zida“ da smisle najlepše i najzanimljivije nadimke za svoje partnerke, a neki od njih se ni ne trude da sakriju svoju sklonost da obasipaju pažnjom devojke i žene, pa pred svima pokazuju privrženost i osećanja koja imaju u srcu.

Kada je u pitanju sama potreba da se voljenim osobama daju nadimci, ona je nastala kako se ipak pretpostavlja iz potrebe da se stvori jedan dodatni stepen bliskosti u emotivnom odnosu, i u tome zapravo i nema ništa loše niti čudno, te i oni koji su smatrali da baš oni nikada neće da se „tako ponašaju“, kada se zaista zaljube vrlo lako postanu kao deca, te i počnu da se „tope od emocija“.

Muškarci su što se tiče davanja nadimaka veoma kreativni i maštoviti, ali nekada umeju i da one najintimnije pred svima kažu, pa da svoje partnerke postide, no ne može im se uzeti za zlo, i sve se najlakše može i pripisati ljubavi koja nema granice.

U nastavku teksta će biti i navedeni neki najlepši i najčešći nadimci koje momci daju svojim devojkama, i najzad moguća njihova simbolika, koja je pre svega bazirana na nekim psihološkim analizama i stručnim mišljenjima.

Da li nadimak koji je muškarac izabrao za svoju devojku može da otkrije više o njemu

Poznato je da se u različitim fazama emotivnog odnosa, daju različiti nadimci devojci sa kojima je muškarac u vezi, i to se zapravo i tumači time da se vremenom ostvaruje sve veći stepen jedne intimne bliskosti i kako se dvoje partnera bolje upoznaju, oni i menjaju nadimke koje imaju jedno za drugo.

Tako je činjenica da skoro i svaki muškarac na početku emotivne veze, svojoj devojci po pravilu daje neke nadimke koji se mogu definisati kao dosta standardni ili neutralni, te koji pokazuju sve njegove emocije, ali u određenoj granici, pa se tako devojci tepa sa draga; mila moja; srce; oko moje; dušo; pile; ljubavi i slično.

Smatra se da nekada muškarac koji se ovako ponaša na početku emotivnog odnosa, ipak nije sasvim siguran u svoja osećanja, i da je dosta još uvek distanciran, te da ne želi ili nije spreman da se sasvim otvori, i da očekuje da prođe malo vremena da svoju partnerku bolje upozna.

Međutim, postoje i oni muškarci koji svoje partnerke oslovljavaju sa bejbi; bejbe; mala; lutko, što psiholozi tumače kao njihovu potrebu da dominiraju i kao lažnu sklonost da sebe i onu koju vole predstave u drugačijem svetlu pred prijateljima i poznanicima.

Smatra se da pomenuti nadimci ukazuju da je muškarac folirant i da najčešće nema neke ozbiljne namere da vezu produbljuje i da se za nju zalaže, te je vrlo nezreo i površan, i blamira ga da se pred drugima ponaša tako, pa na ženu gleda najpre kao na jedan svoj trofej, i najvažnije mu je baš i to kakvo će o njoj mišljenje da imaju njegovi prijatelji, porodica, kolege i okolina u generalu.

Nekada muškarci imaju potrebu da se pokažu kao šarmantni i duhoviti, pa smišljaju one neke pak i nadimke koji ženama prijaju, te su vrlo laskavi i one stiču utisak da su sasvim posebne i jedine na svetu, pa im tepaju sa jedina; kraljice; princezo; zvezdo; sunce; anđele; lepoto moja; lane; nebo; lepotice; carice, ali takvi nadimci nisu naročito dobar pokazatelj napretka veze, iako žene lako shvataju drugačije.

Sa druge strane, neki muškarci su sasvim duhoviti ili neposredni, te na startu veze tepaju svojim partnerkama sa gospođice; mala damice; gospodična; madam; gđice i slično, i takav je jedan muškarac osoba koju treba zadržati kraj sebe, jer ima potencijala da vas voli bez granica i bez zadrške, iako vam deluje malo nepsretan i ni malo romantičan.

U današnje vreme je sve češće da muškarci povedeni pop kulturom, te na osnovu filmova i nove neke muzike, daju devojkama nadimak hani odnosno medena u prevodu, što je veoma jedan loš pokazatelj karaktera, i znači prema shvatanju psihologa da treba da se pak distancirate od takvog partnera jer teško da ćete sa njim imati špriliku za jednu ozbiljnu vezu.

Nekada se smatra da muškarac koji devojciu tepa sa ljubavi ili jedina, jeste onaj pravi, koji se ne stidi da pred svima pokaže svoja osećanja, i da treba da se svako na njega ugleda kad su u pitanju ti neki standardi emotivnih odnosa u vezama.

Možda će delovati smešno ako vas muškarac u početku vašeg odnosa oslovljava prezimenom, ali je to pokazatelj da je on u vezi sa vašim odnosom vrlo ozbiljan i da se radi o nekome ko ima izgrađen i stav i jaku ličnost, te da možete da se u njega u svakom momentu i pouzdate i oslonite, pa se nemojte brinuti ako vas partner zove odnosno tepa vam sa Jankovićeva; Matijevićeva; kao i Antićeva; Jugovićeva i slično.

Sa druge strane, kada vaš muškarac počne da vam tepa sa medo; zeko; puslice; slatkišu; lasto; bombonice; pčelice; leptiriću; ptičice; cvete moj; jagnješce; kuco; maco; ježiću i slično, onda ste u zabludi da vas on iskreno voli i treba da shvatite da je njemu važno da vas pridobije i da vas osvoji, jer za sebe smatra da je neodoljiv i možda ste mu vi samo još jedan novi trofej pred društvom.

Kada partner počne da devojci tepa sa umanjenicom ličnog imena, te da je zove Anuška; Majče; Maruška; Jacika; Lenice; Milenice; Brankice i slično tome, on je vrlo verna i pouzdana osoba za neke duge veze i sa njim se može izgraditi jedan kvalitetan i sasvim iskren emnotivni odnos, pa ne treba da vam smeta takav jedan nadimak, ako shvatite da vam partner baš na taj način pokazuje nežnost i pažnju.

Svakako je jasno da su sve ove pretpostavke bazirane na nekim analizama psihologa, ali da nisu tačne u sto procenata, jer je svaka osoba drugačija i ne znači da nema izuzetaka od pravila, te da treba da se slepo veruje onome što piše u stručnim analizama, i da se veza gradi na osnovu toga.

Dakle vas partner može da zove i medo; pače; sunašce; mesečino; roso; bucka; debelice; kao i ludo; prase; labudiću; oko; srce; dušo; malena; milena; milice; milo; najdraža; jedina, a da sve to bude sasvim korektno u vašem emotivnom odnosu, bez nekih zadnjih namera, i bez potrebe da se procenjuje karakter mnuškarca na osnovu toga kakav vam je nadimak dao.

Svakako je jasno da neki intimniji nadimci nisu da se podele sa javnošću, te da treba da ostanu ipak između dvoje koji se vole, i da se ni slučajno ni namerno ne pominju pred trećim osobama, jer to može da povredi partnera, i da on generalno i izgubi poverenje.

Nadimci su važni kako je napred i navedeno, jer pokazuju spremnost muškarca da se više otvori i da se stvori veći stepen bliskosti u vezi, te da se na neki način zaljubljeni izdvoje i učvrste taj svoj odnos, kao da su u nekom svom “mehuru od sapunice”, i to nadimcima daje posebnu i važnost ili draž, kada je u pitanju ljubavni odnos dvoje ljudi.

Nadamo se da su vam ove ideje bile korisne za nadimke.

Sponzorisano:

loading...
Loading...