Primi moje saučešće – kako izjaviti saučešće?

Svaki je gubitak težak i bolan na svoj način, ali ništa realno nije merljivo sa osećanjem kad se ostane bez neke voljene i bliske osobe i tu su osmišljene neke i poruke za primi moje saučešće, kako bi se na neki način pokazalo osobama koje tuguju da je uz njih uvek neko ko im pruža bar podršku i na kog se mogu osloniti.

Ne može se reći da postoje lepe i manje lepe poruke za izjavljivanje saučešća, ali one mogu biti formulisane u stihu ili u prozi, te izražene kroz neke citate o prolaznosti života, kao i o njegovoj lepoti i postojanju svrhe da se istraje i da se nastavi dalje.

U nastavku teksta će biti navedni neki od najčešćih primera kako se nekome može izjaviti nekome saučešće preko poruka u pisanoj ili govornoj formi, ali je pravilo da ako se prisustvuje sahrani saučešće treba da se iskaže lično, a ako je nemoguće prisustvoivati tom obredu da se pošalje poruka putem telegrama.

Klasične i uobičajene poruke kojima se nekome izjavljuje saučešće zbog gubitka

Iskreno mi je žao zbog tvog gubitka i bola koji znam da je neizmeran! Nadam se da će moje reči utehe pokazati koliko žalim i koliko znam da ti je teško! Primi moje najiskrenije saučešće!

Potrebno je vremena da tuga prođe i da rane zacele, ali nikada neće biti isto bez tvog najdražeg, pa se sećaj po lepom svakog zajedničkog trenutka koji ste imali! Primi moje najiskrenije saučešće!

Delim sa tobom tvoju tugu i bol, i želim da znaš da sam uz tebe u svemu i da se na mene možeš osloniti i isplakati se ako ti je potrebno rame za plakanje! Primi moje najiskrenije saučešće!

Treba da se uvek setiš osobe koja je otišla od tebe, sa osmehom i sa srećnim mislima o vašim najlepšim danima! Neka mu je laka zemlja, i neka su mu večna slava i hvala! Primi moje najiskrenije saučešće!

Nikada nećemo zaboraviti onoga ko je za nas uvek bio tu, i svi saučestvujemo u tvom bolu, i tu smo da ti zagrljajima i rečima pružimo makar malo utehe! Primi naše najiskrenije i najdublje saučešće!

Lepe su uspomene ono što ostaje i neka ti nikada ne nedostaje onaj koga si voleo kao nikoga pre, jer je on sad anđeo i uvek će biti uz tebe da te čuva! Primi moje duboko saučešće!

Treba ti vremena da preboliš ali nikada nećeš moći da izbrišeš sećanja i uspomene. Neka samo lepe stvari ostanu kada rane zacele i neka onaj ko je otišao nađe svoj mir na nekom boljem i lepšem mestu! Primi moje najiskrenije saučešće!

Možda će biti lakše ako znaš da sam uz tebe uvek tu, i da sa mnom možeš da podeliš makar deo tuge i bola koji te u ovom trenutku slomio! Primi moje najiskrenije saučešće!

Neizmeran je tvoj gubitak, ali moraš da nastaviš dalje i da se boriš kroz život! Primi moje duboko saučešće!

Nenadoknadiv je tvoj gubitak, i samo ostaje da se na najlepši način sećamo osobe koujje za nasd bila toliko važna i neprocenjivo divna u svakom pogledu! Biće bolje kako vreme prolazi, ne smeš da dopustiš da te tuga savlada! Primi moje iskreno saučešće!

Treba da naučiš da ostaneš jaka u danima koji slede i da se sećaš onoga ko je zauvek otišao samo sa osmehom na licu i najlepšim osećanjima ljubavi u srcu i duši! Moje iskreno saučešće!

Danas su i moje misli i moje srce sa vama, i želim da vam kažem koliko je vaša bol i mene pogodila duboko i neopisivo! Moje iskreno saučešće!

Vreme je prolazno i svi ćemo jednom da odemo kada bude naš trenutak za to, ali razumem vašu tugu i nadam se da će vam moje reči pomoći da se makar malo prisetite suštine života i toga da vredi nastaviti dalje, upravo u znak sećanja na onoga ko je otišao! Primite moje iskreno saučešće!

Ako ti ikada zatreba podrška i pomoć, ja sam za tebe tu, i razumem kako se sada osećaš i delim svu tvoju neizmernu bol! Primi moje iskreno saučešće!

Bilo mi je drago jer sam poznavala vašeg najmilijeg brata, i želim da sa vama podelim žal zbog njegovog preranog odlaska! Neka su mu rajski vrtovi novi dom! Moje iskreno saučešće!

Neka vam mir i blaga reč budu za utehu, i neka tuga prođe ali najlepša sećanja neka ostanu za uspomenu! Moje iskreno saučešće povodom vašeg neprocenjivog gubitka!

Neka dani koji dolaze umanje vašu bol i tugu, ali neka se nikada ne zaborave veličina i dobrota onoga ko nas je danas napustio zauvek! Neka ga anđeli čuvaju i popdare mu večni mir i utehu! Moje iskreno saučešće!

Nije u mojoj moći da sa vašeg lica obrišem suze i tugu zbog gubitka najvoljenijeg, ali mogu makar da sa vama plačem i podelim bol koja je neopisiva i neizbrisiva iz srca i duše! Moje iskreno saučešće!

Poruke u stihu za izjavu saučešća i poznati citati kojima se može prigodno izraziti tuga

Danas više vaš najmiliji nije sa vama, ali neka ne bude previše tuge i bola,
Neka se sećanja na njega čuvaju, i neka se pominje uvek u sreći i uz osmehe!
Moje iskreno saučešće!

Život je prolazna stvar i nije lako kada prestane za nekoga ko ti je drag, ali ne žali i ne muči se jer je on prešao sada nebeski prag! Moje iskreno saučešće!

Neka vaša bol i tuga brzo prođu, i neka vedriji dani u vaš život dođu, sećanja su tu da očuvaju njegov lik zauvek! Moje iskreno saučešće!

Nadajte se i verujte da je vaša voljena sada sa anđelima nebeskim, i da će da vas od svakog zla sačuva kada joj ime pomenete i kada se njene dobrote setite! Moje iskreno saučešće!

Nada je u nama da vaša draga mati, nije sama i da je Bog čuva na nebu sa svojim anđelima! Moje iskreno saučešće!

Ne treba da se bojite da plačete i tugujete, ali ni da zaboravite da se sa osmejkom setite svega onoga što je vaš voljeni uza vas učinio i da njegova dobra dela pomenete uvek i često! Moje iskreno saučešće!

Nije ovo soba za tugu, nije ovaj dan za plakanje, neka mu je slava večna i neka je na njega najlepše u nama sećanje! Moje iskreno saučešće!

Neka danas svako od nas crvenu ružu na zemlju stavi, neka se njegovo ime stalno pominje i njegova dobrota nek se ne zaboravi! Moje iskreno saučešće!

Nadajte se da ćete i vi istim stopama dobrote njegove ići, i svakoga će od nas Božija milost jednom stići, te ovaj dan jeste tužan i sumoran, ali je isto veoma svečan jer ga je Bog prihvatio u carstvo svoje! Moje iskreno saučešće!

Niste vi sami u svome bolu, i ja se nadam da ćete uspeti da sve suze pretvorite u lepe uspomene i da se setite da je neko uz vas uvek bio i voleo vas do poslednjeg dana! Moje iskreno saučešće!

Nada je večna i neka vaša nikada ne nestane, i bol i tuga kada prođu i suza iz oka kada nestane, postaće najlepše uspomene na divne dane! Moje iskreno saučešće!

Danas je za vas dan tužan i bola pun, ali ne treba da očajavate jer je Bog uzeo najbolji cvet iz vaše bašte i sebi ga privio uz skute da ostane večno mlad i najlepši u Raju! Moje iskreno saučešće!

Nema vremena da se ožali onaj ko ode zauvek na bolje mesto, i zato ga pominjite često i poštujte sve njegove želje, i volite ga kao i dok je bio sa vama! Moje iskreno saučešće!

Nema dana da se ne pomene onaj ko ode na neki drugi svet, ali on će da vas čuva kao najdraži anđeo i da sebi stvori jedan i lepši i bolji svet! Moje iskreno saučešće!

Može da prođe bol i tuga, ali nikada u zaborav neće otići onaj ko je bio uvek uz vas, i njegova ljubav sa vama će uvek kao nečujna sena ići, i braniti vas od svakog zla! Moje iskreno saučešće!

Sponzorisano:

loading...
Loading...