Posveta za knjigu – ideje, tekst, saveti

Knjige su uvek pravi izbor kada je u pitanju neki trenutak za darivanje osobe koja nam je draga, bilo da za to postoji poseban povod i prilika, ili jednostavno želimo da nekome poklonimo mali znak pažnje koji će da ga na nas seća i koji će da mu samo ulepša dan, bez nekog baš i posebnog razloga za to.

Svakako je u knjigama važna i posveta koja se napiše za nekog kome se ona pokloni, pre svega jer će uvek taj neko moći da se seti od koga mu je knjiga darovana, ali i da nauči nešto lepo i baš korisno, sve jer su po pravilu najčešće u pitanju neke velike misli i poznati citati kao posveta na knjizi, koja se od srca daruje nekoj nama dragoj osobi.

Generalno posvete na knjigama mogu biti u vrlo različitom formatu, zavisno od toga kome su upućene, pa su nekada intimnije a nekada su posebno emotivne kao kada se upute baš i majci ili detetu, te su u stihu ili prozi, kraće ili duže, one posebnog značenja, jednostavne a opet prepune iskrenih osećanja.

Najčešće se posveta u knjizi piše nekome za rođendan, ali kako je rečeno može se uputiti i bez posebnog povoda, kao na primer kada želimo da nekom dragom kolegi ili pak najboljoj drugarici jednostavnim a opet posebnim gestom izrazimo zahvalnost ili jednostavno pokažemo koliko nam znače.

Nekada se smatra da je dovoljno da u posevti stoji samo ime osobe koja poklanja knjigu, te je ono samo po sebi dovoljan čin iskrenih osećanja ljubavi, zahvalnosti, prijateljstva i privrženosti u jednom generalu posnatranja činjenica.

Takođe je važno napomenuti da se ne treba mučiti oko toga da posvete na knjigama budu neke „vanvremenske i dubokoumne misli“ i reči koje moraju da imaju neko izvanredno značenje, već je dovoljno da one budu iskrene i iz srca, i to će osobi koja posvetu pročita kada otvori baš i prvu stranicu knjige, značiti da se seti onoga ko joj je poklon uručio i da ga nikada ne zaboravi.

Zanimljivo je takođe da su i veliki autori često svoje knjige pisali sa posvetom nekome, pa nije retkost da se u štampanom delu, na početku nalazi kratak sažetak u vidu posvete majci, ljubljenoj ženi, prijatelju, ocu, bratu, psu koji su najzad nekako i bili inspiracija za dato delo ili su samom autoru u životu bili značajni i važni da im je na takav način odao počast koju će moći da vide sve naredne generacije čitalaca njegovog dela.

Najlepše klasične i uobičajene posvete na knjigama napisane za lepe prilike dragim ljudima

Želim tui da sve želje ostvariš, i da te svaka stranica ove knjige seti na to koliko te volim, i da u svakoj reči pročitaš moje ime i u svakoj slici vidiš moje srce!

Neka ti se ostvari tačno onoliko želja, koliko je dovoljno da zauvek budeš srećna. Ova je knjiga u tvojoj ruci kao i moje srce koje za tebe kuca i koje si odavno ukrala za sebe, ali ja se nisam zaista nikada bunio!

Uvek si bila i ostala moja najbolja drugarica, iskreni prijatelj i uzdanica! Ovaj je mali dar od moga srce i želim da te seti na to da sam uvek tu za tebe i da će tako ostati zauvek.

Jednom si dete, i možda još uvek ne umeš da pročitaš svako slovo, ali kada shvatiš ove moje reči koje govore o sreći i bezbrižnosti života, seti se da je dovoljno da zauvek sačuvaš iskreni osmeh i detinju dušu, i da ti nikada ništa više od toga neće ni biti potrebno za sreću.

Dovoljno je da naučiš da voliš sebe, onoliko makar koliko te ja volim! Ti si moja zvezda i moje sunce, moje je srce u tvojim rukama, i svaka je stranica ove knjige jedna moja misao upućena tebi!

Jedna je i jedina majka, kojoj se ljubav ne može iskazati rečima, jer ih nema dovoljno. Srećan rođendan majko, neka ti je svaka suza radosnica i neka ti osmeh uvek blista na licu kada uzmeš u ruke ovu beležnicu mojih osećanja za tebe!

Kada su ovu knjigu pisali, kao da su čitali sve moje misli o tebi, i zato nema potrebe da o njoj bilo šta kažem. Pišem ti ovih nekoliko redaka jer te volim i sada i zauvek, a u knjizi je ispisana svaka moja istina, i to koliko si za mene jedna i jedina, jedinstvena želja i sinonim za zaista onu pravu, pesničku i vanvremensku ljubav!

Nauči da praštaš, da voliš i da beskrajno maštaš, neka te život vodi pravim stazama, neka te prate radosti i dobri prijatelji! Neka niko i ništa ne stane na put ni jednoj tvojoj želji, ti si bila i ostala si moja najbolja drugarica i to neće promeniti ni vreme koje prolazi.

Moja je ljubav za tebe velika poput svemira, u mome srcu stvaraš u isti mah i milion nemira i uzimaš mi dah, neka te prati moje srce svuda, neka te prati sreća i neka ti moje ime otera svaki strah! Volim te neizmerno i neizbežno!

Ne treba ništa da promeniš u sebi, ostani uvek tako savršen za mene, i zauvek samo moja najveća ljubav i sreća! Srećan rođendan mili moj, neka te prate moje misli gde god da se nađeš i gde god da odlučiš da pođeš, vrati se uvek u moj zagrljaj.

Znaš da kažu da sreća nikada ne dolazi sama, i to je prava istina, jer je moja sreća došla sa tobom, i nikada ne želim da je izgubim, jer sam naučila da je volim ovako iskreno kao i tebe!

Ljubav je tiha i nečujna, uđe u srce i da ne primetiš i da ne osetiš, i onda te ne pušta da se setiš ko si, dok voljeno biće na to te ne podseti! Volim te i uvek ću te voleti, jer si smisao mog života i svaka moja misao i u snu i na javi!

Uspeo si da mi daš smisao života, da mi izmamiš osmeh kada sasm tužna, da mi malim radostima raznim ispuniš svaki dan! Sine moj, srećan ti rođendan, neka te najlepše mopje želje prate, i neka te staze uvek u moj zagrljaj vrate, kada je teško i kada je potrebno da nađeš svoju utehu i mir!

Hvala ti što postojiš, što si uvek tu uz mene, i ne dozvoljavaš da posustanem i odustanem, što daješ nadu kada je najteže, bez tebe ništa ne bi bilo ovako kako je sada! Volim te i zauvek hvala!

Nije i neće moći nikada, hiljadu najsjajnijih zvezda da obasja moje puteve ka tebi, koliko je velika moja ljubav i koliko nikada ne želim da se udaljim od tebe ni milimetar! Volim te i ti si sve što mi je potrebno!

Tvoj je osmeh jedinstven i poseban, tvoja je duša ono što pokreće blistavu čistotu tvoga bića. I uvek ostani ista, jedisntvena i drugačija od drugih, jer te zapravo baš zbog toga toliko volim!

Ne treba nikada da se menjaš, nauči da voliš svoje vrline i mane, jer si za mene takav najbolji i savršen, i ne očekujem ni više ni manje, neka potraje naša ljubav ovako iskrena i čista kao sada!

Najlepše posvete na knjigama u formi citata ili stihova za neke lepe prilike i drage ljude

„Tvoje je lice kao tajna, u tvom je oku zvezda sjajna!“ Najlepša moja, neka te sreća vodi i neka su ti osmesi i radosti bez broja! Moja si savršena suština, ljubav i istina koju jedinu znam!

„Sve što čovek uradi u životu sa puno ljubavi prema nečemu ili nekome, sve je to pesma!“
Ti si moja najlepša pesma koju znam, koju recitujem iako nemam smisao za to, koju napamet učim svaki put kada pomenem tvoje ime.

„Mudar je otac koji poznaje svoje dete!“ Zato oče, pošto znaš koliko te volim, želim da ti ovu knjigu i ove reči poklonim, i zahvalim ti jer si uvek bio moja najveća podrška i oslonac!

Snaga lava je u mome srcu, ali je ono slabo kao u laste kada se u tvojim rukama nađe,
Ti si moje sunce i moj mesec, moja ljubav za tebe je kao beznađe, jer nema ni početak ni kraj,
Samo traje i ime joj je beskraj! Volim te ljubavi, seti se svaki put kada pročitaš ove moje reči.

„Za razumna pitanja nema tajni, za nerazumna pitanja sve je tajna!“ Moja ljubav prema tebi je iskrena i čista, i nije nikakva skrivena stvar da sam za tebe spreman da osvojim čitav svet!

„Stvari se ne menjaju, mi se menjamo!“ Nemoj nikada da slušaš druge, da radiš ono što se od tebe očekuje, već prati svoje srce i radi onako kako sam misliš da je najbolje, jer ti jesi najbolji i svaki tvoj korak treba da je srećom ispisan, i da iza sebe ostavi neizbrisive tragove, sine moj!

„Prijatelj je čovek koji o tebi zna sve, ali te uprkos tome i dalje voli!“ Hvala ti što si moja jedina i najbolja drugarica, što si uz mene uvek i kada je lepo i kada je teško!

„Nemoj se smejati snovima drugih ljudi!“ Nauči da sanjaš i da želiš da ostvariš svaki svoj san, jer su važne lepe stvari, i tako čovek nikada ne ostari!

„Cveće je ukras bašte, leptir je ukras cveta, a deca puna mašte, deca su ukras sveta!“ Ti si moje najvrednije blago, i uvek radi što ti je srcu drago! Voli te tvoja mati, nikada sama nećeš ostati, uvek sam tu da te prigrlim čvrsto, i u mom srcu ti imaš posebno mesto!

„Bilo bi dobro kada bi mladost znala šta može, a starost mogla sve što zna!“ želim ti mudrost i poštenje, i da sve želje i snove ostvariš, ali da nikada ne ostariš u duši, već da dete u tebi traje i daje osmehe iskrene od srca svim ljudima oko sebe!

„Poznavati druge je mudrost, a poznavati samog sebe vrhunska je mudrost!“ Želim da sebe upoznaš i zavoliš ovako kako te volim i ja, i biće dovoljno za ceo tvoj život prepun sreće i najlepše nade.

„Deca su za sve ljude njihov život!“ Tako si i ti za mene, milo moje, sve ono što sam mogla da poželim, i sve što sam osetila kada si me prvi put nazvala majkom!

“Mila moja, briga me za to, samo moja, ti jedina si bol!” I ne želim da te pokolebam ni da te predomišljam ovim rečima, već samo da ti uz pisane ove stranice pokažem da za tebe moje srdce ne poznaje granice. I d ate čekam na starom mestu ako odlučiš da se ikada vratiš!

Sponzorisano:

loading...
Loading...