Poruke zahvalnosti

Smisao i svrha poruka zahvalnosti je vrlo različita, pa stoga i jeste osmišljen jedan svojevrsni šablon i obrazac kako za koju priliku one treba da izgledaju i da se napišu.

Najčešće je praksa da se poruke zahvalnosti pišu ljudima koji su svojim prisustvom uveličali pak i neko slavlje, te su najčešće one koje se šalju gostima nakon venčanja odnosno svadbenog slavlja, kako bi im se na neki način mladenci odužili za lepe poklone i čestitke, i postalo je na neki način i nepisano praviolo da se u savremeno doba u ovu svrhu poruke zahvalnosti pišu na lepom i ukrasnom papiru, na kome su se po pravilu i pisale pozivnice za venčanje.

Svakako je moguće i veoma efektno i da se poruke zahvalnosti pošalju elektronskim odnosno baš digitalnim putem, pa se ne retko šalju smsm porukom, mailom,ili putem društvenih mreža uz baš i neke prigodne slike, emotikone, u formi citata, stihova, lepih reči zahvalnoisti, već prema zaista nekom i sopstvenom nahođenju.

Dakle, kada se radi o porukama zahvalnosti, nisu u pitanju klasične poruke tipa – „Hvala što si moja majka“; „Hvala što si moj najbolji drug“ i slično, već su ovakve sintakse najzad i jedan zaključni deo poruka koje označavaju zahvalnost za neku uslugu, učinjeno delo, upriličeno lepo slavlje i slično, ali imaju određeni prethodni šablon koji se piše na različite načine, sve zavisno od nečijeg individualnog stila i ukusa.

Najčešći šablon za pisanje poruka zahvalnosti nekome – klasična ili savremena forma

Po pravilu poruka zahvalnosti počinje imenom onoga kome je upućena, uz prefiks dragi, mili, te poštovani, moji, najdraži, i slično, te se u nastavku navodi neka lepa prozna rečenica, stih, citat ili već lična inspiracija za ono za šta se zahvalnica upućuje.

Potom je pravilo da se malo ličnije istakne kako „slavlje; trenutak; događaj; dan“ i slično, ne bi mogao proći bez baš tog nekoga na tako poseban način, te se u kratkoj rečenici pokazuje jedna crta iskrene emocije u zahvalnosti, koja i počinje sa „Hvala ti..“

I naravno, kao da i sama poruka zahvalnosti nije čitava u smislu zahvaljivanja, ona se i završava još jednom naglašenom rečenicom kojom se direktno ili indirektno završava misao kojom se ipak i zahvalnost nekome i upućuje, sa jasnom namerom prenaglašavanja i isticanja važnosti te neke osobe u određenom događaju.

Dakle, zahvalnost se može izraziti za neki lep gest, za dobijeni poklon, za čestitku, za pomoć, za uveličano slavlje, za ukazano gostoprimstvo, za ukazano poverenje, i generalno za veliki broj baš raznih povoda, kada neko smatra da treba na ovakav način da pokaže mali znak pažnje onome ko je to svojim postupkom i zalsužio.

Najlepše poruke zahvalnosti koje se mogu uputiti za razne prilike na veoma klasičan način

Hvala što si bio uz mene kada si mi bio najpotrebniji, i to ti nikada neću zaboraviti! Volim te i hvala od srca!

Tvoja mi je pomoć bila neprocenjiva, i želim samo da ti još jednom kažem kako bez tebe ne bih uspela da postignem sve sama! Nadam se da ću imati prilike da se odužim, i još jednom zaista tebi neizmerno i beskrajno hvala!

Vaša je podrška najvažnija stvar za mene, i drago mi je da ni ovoga puta nije izostala, znala sam da se uvek na vas mohu oslonitio! Hvala moji najdraži roditelji!

Zahvalna sam za preporuku za posao, puno mi je pomogla i hvala na izdvojenom vremenu i jer ste verovali u mene kao i uvek! Hvala i sve najbolje ubuduće, nadam se da ćemo sarađivati uspešno!

Dragi moji, hvala vam što postojite za mene i uz mene u svakoj mojoj borbi pomažete da postanem jača i da nikada ne odustanem! Volim vas i želim da znate da ste u mom srcu zauvek na prvom mestu!

Hvala ti na toplom domu, koji je divan kao i tvoje srce! Jedva čekam da i ja tebe ugostim, i da se ispričamo i smejemo svemu onome što se dogodilo u međuvremenu od kada se nismo videli!

Neka je daljina među nama, naša su srca spojena u jedno, i znači mi jer si bila sa mnom na ovaj i najvažniji dan moga života! I kada smo daleko, mi smo kao jedno! Hvala ti najdraža moja kumo!

Ti si moj blagoslov i najveći poklon koji mi je život pružio, i hvala ti što mi nikada nisi pustila ruku, i što si verovala u mene i kada ja sam nisam uspeo! Volim te jedina, i želim nam još dosta srećnih i lepih godina, hvala ti što si tako savršena i posebna.

Hvala što ste svojim prisustvom uveličali naše malo slavlje, i što ste nam dali najlepši poklon u vidu svog iskrenog prijateljstva! Da se i vama vrati na neke radosne događaje uskoro, hvala dragi naši!

Hvala do neba za sve što si za mene dala, i što si bila uvek tu kada si mi zatrebala! Takva se prijateljstva stvore jednom u životu, i večno potraju!

Znači mi jer si sa mnom podelio moj najvažniji dan u životu, iako si putovao iz daleka, svesan koliko mi znači da si tu! Hvala najbolji prijatelju, volim te puno!

Drago mi je da si uvek bio ta podrška u svakom mom važnom trenutku, i što nikada nisi tražio opravdanja i razloge da ne budeš pored mene! Hvala ti i to je znak koliko sam ti važna!

Ovaj moj poseban dan ne bi bio isti bez tebe! Hvala što si svojim prisustvom učinio da se osetim još lepše i posebnije, nisi ni svestan koliko mi je to značajno! Hvala ti i volim te neizmerno!

Želim da ti zahvalim jer si uvek bila moja najveća radost i snaga, i jer si me gurala napred i kada me bio strah da se borim, jer si verovala u mene više nego ja u sebe! Ne znam kako bih postala ovo što jesam bez tebe, i hvala majko mila, mada znam da smatraš da za hvala nema potrebe!

Tvoj poklon je poseban, ali je još meni draži jer je od tebe i znam da je iskren i od srca! Hvala puno!

Hvala ti i za male i za velike stvari koj si za mene učinio! Tvoja je pomoć uvek dragocena, tvoje su sitnice za mene najveća vrednost i dar! Hvala ti i voleću te i kada budeš star i kada moje ime zaboraviš!

Hvala na tolikoj pažnji i na predivnom gestu koji si učinila za mene! To su praviu prijatelji, koji znaju svaku tvoju želju, i koji te u dušu razumeju!

Niko za mene ne bi učinio ono štop si ti, a uz to tako nesebično i iskreno, bez ikakih očekivanja, bez premišljanja i kajanja! Hvala ti, nikada neću zaboraviti koliko si dobar prijatelj bio i ostao za mene!

Najlepše poruke zahvalnosti u stihu, duhovite poruke i poznati citati kao izraz zahvalnosti

Ti si bio i ostao moj heroj, i da me prestaneš voleti nikada nemoj! Hvala što deliš sa mnom sve osmehe i sve tuge, nikoga neću kao tebe nikada da zavolim, jer ja nisam kao druge i zahvalna sam životu jer sam tebe srela i zavolela zauvek!

Hvala ti jer si mi pokazala pravi put, i jer znaš da bih bez tebe i dalje kroz život lutao izgubljen i ljut, zabrinut i sumoran, od laži umoran i sam! Srećan sam i zahvalan jer tebe imam i jer te u dušu znam!

Hvala srećo moja najveća, moja nado i moja rano, jer si srcem mene izlečila i jer si uz mene uvek bila! Ti si posebna i za mene mila, suncem obasjana od kad si se rodila.

Hvala što ste me primili kao dragog gosta, ja ću vama gostoprimstvo da uzvratim, jer sam ipak uštedeo puno para i nisam morao noćenje da platim! I hvala što ste rekli da opet mogu kad god poželim da svratim, jer ja sve u životu vrlo ozbiljno shvatim!

Hvala ti majko draga, jer si bila moja snaga, i jer si mi pomogla uvek koliko si mogla! Volim te dok je sveta i veka, znaj da te noj zagrljaj uvek spreman čeka!

Tvoji saveti bili su vredni zlata, ja sam tvoja ćerka, a ti moj najbolji tata! I kada si se na mene ti ljutio i prekoran pogled mi uputio, znam df je bilo iz najbolje namere, i želim da ti zahvalim za sve što si učinio za mene!

„Hvala ti za dane, hvala ti za noći, hvala ti hvala za sve!“ Ostani uvek uz mene, neka naša ljubav nikada ne uvene, hvala ti jer si moje zlato i hvala ti za sve ja te volim upravo zato!

Bez tebe ništa ne bi bilo isto, jer tvoje je srce posebno i čisto! Hvala ti moja najdraža i najbolja drugarice, neka smo zauvek nerazdvojne i kada ostarimo da se ponašamo kao šiparice!

Sponzorisano:

loading...
Loading...