Kad muškarac voli a krije – kako prepoznati?

Mada se često smatra da su muškarci manje osećajni i da su skloni da se više suzdržavaju u ispoljavanju emocija, to je zapravo sve pitanje karaktera i nečije sposobnosti i želje da pokazuje sasvim neskriveno i otvoreno ono što zaista oseća.

Analiziraju se pre svega neverbalni znaci koji mogu da pokažu da li se neko nekome dopada, i koji su pod kontrolom nekih supstanci u ljudskom telu, te nisu popdložnio svesnoj kontroli, i veruje se da zapravo oni mogu da „odaju“ ono što neko ne ume ili ne želi da otvoreno kaže.

Tumačenje govora tela je postalo veoma popularno u poslednje vreme, ali naravno i tu ima nekih odstupanja, mada se smatra da je vrlo visok procenat tačnosti pomenutih neverbalnih signala, jer kada zakaže komunikacija, „oči govore“ više od hiljadu reči, i neki pokreti tela i grimase na licu, mogu da ako se pažljivo istumače, pokažu sasvim jasno ono što je člista istina.

Kada smatrate da partner ne ume da vam jasno pokaže šta oseća, ili kada želite da nekako budete sigurni u ono u šta sumnjate, potrebno je da pratite ono što ne kazuju reči, već neki mali signali, koji su pokazani u svakom pokretu, te da shvatite da vas neko voli a krije, i da ostvarite možda vi prvi neki kontakt sa osobom koja se vama dopada, a zbunjuje vas svojim ponašanjem, jer niste ni načisto šta za vas oseća.

U nastavku teksta će biti navedeni neki znaci, na osnovu kojih možete sa dosta sigurnosti shvatiti da vas muškarac voli, ali to ili sasvim namerno ili nekako potpuno i nesvesno krije.

Kad muškarac voli a krije – kako prepoznati?

1) Muškarac koji se trudi da vam stalno bude bliže i prema vama se naginje, i mora da vam sve kaže „na uvo“, kao da niko drugi ne treba da čuje, pa to ponavlja i kada ste sami na nekom mestu.

Ovo pokazuje da je osoba koja vam se dopada sasvim otvorena za vezu sa vama, ali i da smatra da je nekako poželjno da ostalima pokaže da je on za vas zainteresovan.

Treba da pokažete da ste razumeli signale i da uzvratite istom merom, jer su muškarci vrlo ipak i bukvalni u svojim shvatanjima, te mogu vaše ponašanje da protumače kako se njima prohte i da ih sami vi odbijete od sebe.

2) Kada vas muškarac posmatra prodornim pogledom i ne prestaje da vas „fiksira“ očima.

To znači da vam pokazuje da vas već poznaje i da shvata da ima među vama hemije i da želi da ostcvaritre dublji kontakt.

Iako imate utisak da vam „čita dušu“ i postaje vam neprijatno po malo, to je vrlo jasan znak da vam osoba koja sa vama želi vezu, pokaže bez reči koliko joj se sviđate i da nema stida da sa vama poočne romansu.

3) Muškarac koji dok sa vama razgovara, baš stalno prolazi prstima kroz svoju kosu, i nesvesno popravlja frizuru.

Ovo može da pokaže da je osoba koja vam se dopada po malo stidljiva i nesigurna u sebe i da želi da vam se dopadne i da ostavi dobar prvi utisak.

Takođe je pomenuti znak nekada oličenje nervoze ili straha od prvog utiska, ali nekada se tumači kao prevelika sigurnost u sebe i potreba da vas partner šarmira i da pokaže da ima kontrolu nad situacijom, te da je on zapravo dominantan i svestan sebe u vašem odnosu.

4) Kada muškarac stalno pokušava da vas tokom razgovora nehajno i kao slučajno dodirne, pa vas ovlaš pomiluje po ramenu, popravi vam kosu, uhvati vas za nadlakticu ili stavi otvorenu šaku na vaša leđa.

Na ovaj način muškarac pokazuje da ima potrebu da vas zaštiti i da možete na njega da se sasvim oslonite u svakom trenutku.

Takođe ovakav neverbalni znak pokazuje da muškarac vama daje do znanja da mu nekako i zaista pripadate i da treba da ste mu verni i da ne želi da se obavezuje na neke neozbiljne vezice ili avanture, već ispituje da li može da vam veruje i da se sasvim pored vas opusti.

Iako se pomenuto ponašanje tumači kao jedan način zavođenja ili potrebe da se dominira i da se pak i pokaže jedna „mačo“ strana ličnosti, zapravo je u pitanju ponašanje koje ukazuje da je taj muškarac na vas slab i da tzraži potvrdu da se i on vama jednako dopada.

5) Muškarac se stalno osmehuje na ono što govorite i gleda vas i sluša vrlo pažljivo, ali kao da je u isti mah odsutan i opijen vašom pojavom i „gubi se u vašim očima“.

Veoma jasan pokazatelj toga da se nekome dopadate i da želi da vas bolje upozna, te da ima za vaše reči i razumevanja, ali da ste mu više pažnju u startu privukli fizičkim izgledom.

Osmehivanje pokazuje da je otvoren za vezu i da i vi njemu možete da verujete i da se uz njega opustite, a pomno praćenje onoga što govorite i uključivanje u razgovor označava spremnost da vam uvek bude podrška i da se sa vama razume i da sve probleme možete da rešavate zajedno.

6) Muškarac vam neprestano gleda u usne dok govorite, kao da pokušava da sa njih „pročita“ šta ste rekli, iako vas odlično čuje.

Ovo pokazuje strastvenu stranu muškarca koji vam se dopada, i njegovu potrebu da vam pookaže koliko je očaran vama i koliko želi da vas poljubi.

7) Muškarac koji vam se dopada ima potrebu da vam pomogne u nekim situacijama koje to ne zahtevaju (drži vas za ruku dok prelazite ulicu; ide tik uz vas kada je veče kako se ne biste ničeg plašili; dodaje vam stvari kako bi slučajno dotakao vaše prste), te samo da bi vas dotakao i da bi vam bio bliže.

Ovo je pokazatelj da je osoba koja vam se sviđa spremna na sve da bi zavrednovala vašu pažnju i poverenje, i da nema nameru da vas pusti i prepusti nekom drugom, te stalno ima želju da vam u svakoj prilici olakša i pokaže koliko joj značite.

Slučajni dodiri su vrlo svesnii namerni, te imaju za cilj da se vi osetite smireni i spokojni i da ne treba da sumnjate već da iskreno verujete u namere muškarca sa kojim ste.

8) Muškarac koji u razgovoru sa vama ne sklanja pogled i počinje da podiže obrve i da grimasira kao da se „čudi“.

Ovakav neverbalni znak jeste pokazatelj toga da osoba koja vam se dopada jeste za vas veoma i zainteresovana, te i pokušava nesvesno da vam privlači pažnju na sebe, i očekuje vašu povratnu reakciju, u vidu nekog osmeha ili potvrde da set i vi u istoj meri zainteresovani.

9) Muškarac koji vam se dopada uvek ima „oko“ za sve detalje koji se vas tiču, te vam šalje poruke za rođendan, zna kada vam je neki važan i bitan sastanak na poslu, sve ono što ste mu rekli pamti i pokazuje vam da se seća onoga što je vama važno.

Ovakav postupak pokazuje da je muškarac spreman da vam pruži podršku, ali i da možete da imate vu njega poverenje jer mu se iskreno dopadate i ne želi da sa vama ostvari neku prolaznu vezu, pa da vas ostavi, te ste mu veoma zanimljivi i intrigantni, i trudi se da vas osvoji na svaki način.

10) Ima potrebu da bude ljubomoran na neke vaše druge potencijalne udvarače, i stalno vam daje „prijateljske savete“ kakve su njihove mane, i zašto vi zaslužujete nekog boljeg, odnosno baš njega lično.

Muškarac koji ima potrebu da se u startu pretvara da ste samo drugovi, dok ne utvrdi šta i sam oseća, kada se oseti ugroženo od strane suparnika, ima potrebu da pokaže da ste vi njemu važni i da želi da vas baš on osvoji, ali umesto da direktno pokaže šta oseća, on to radi „izokola“, pa nalazi načine da vas udalji od svih onih koji su njemu na neki način pretnja, te i koji mu kvare sve planove.

11) Muškarac koji je uvek za vas tu kada vam je teško, i koji ne krije da će da vam priuži neku potporu, i ne očekuje da sa vama ima samo lepe i zabavne trenutke, može biti zaista za vas onaj pravi.

12) Muškarac koji ima potrebu da vas iznenađuje i da pamti šta ste poželeli da kupite za sebe i šta vam se dopalo, kao i koji je vaš omiljeni cvet ili parfem, koja je vaša omiljena knjiga ili film, zaista jeste veoma za vas zainteresovan i vredan je vaše pažnje.

13) Muškarac koji vas sasvim nesvesno u nekim pokretima imitira kao da ste u ogledalu, jeste stvarno iskreno za vas zainteresovan, i želi da vas osvoji i toliko ste mu prirasli srcu i postali ste predmet njegove čežnje, da iako to ne pokazuje rečima, ponavlja neke vaše postupke i kaže se da je imitacija zapravo najveći stepen divljenja, pa i u ovom slučaju možete smatrati da je ta floskula sasvim tačna.

Sponzorisano:

loading...
Loading...