Da li mu se svidjam ili me zeza – kako da znam?

Večita dilema većine žena jeste kada se tek upoznaju sa potencijalnim partnerom, kako da protumače neke signale i da li su oni na kraju krajeva pokazatelj iskrenog dopadanja, ili ih takav muškarac samo osvaja i na neki način ih i „zeza“, pa postoje po mišljenju stručnjaka za govor tela i tumačenje pokreta, neki pokazatelji pomoću kojih se jasno može razlikovati da li taj neko prema vama ima ozbiljne namere ili želi da mu budete samo prolazna avantura.

Svakako je jasno da čovek koji je zaljubljen ne može da racionalno rasuđuje, i da su mu najzad i pomešana sva osećanja, te će u nastavku teksta biti dati neki pokazatelji koji su dosta precizni u tome da li se nekome iskreno dopadate ili samo želi da se sa vama, žargonski rečeno „zeza“.

Ne treba zanemariti ni činjenicu da neki muškarci nisu toliko vešti u osvajanju žena, i da oni i ne umeju da jasno pokažu da im se dopadate, ali da to ne znači nužno da prema vama nisu iskreni, te nekada treba da verujete i svom srcu, i onom nekom posebnom osećaju koji se zove „leptirići u stomaku“.

Muškarac kome se iskreno dopadate najčešće pokazuje otvorenu naklonost prema vama

Generalno je jasno da onaj muškarac kome se sasvim iskreno dopadate može da se ponaša manje ili više kao zavodnik, ali će prema vama nekim gestovima ili rečima, pokazati jasnu naklonost koja se sastoji u nekim od sledećih primera, na osnovu kojih sa dosta sigurnosti možete da date sud o tome da se nekome dopadate iskreno, i da nema nameru da vas pšrevari ili iskoristi.

1) Muškarac kome se dopadate ima stalnu potrebu da vam bude blizu, te i nalazi neka manje ili više uverljiva opravdanja i razloge da se uvek nađe u vašoj neposrednoj okolini.

Svesno ili nesvesno, muškarac kome se dopadate počeće da se sa vama nalazi na sličnim mestima, šetaće istim krajem kao i vi, počeće da izlazi u iste kafiće ili restorane, naći će se u prolazu kada se vraćate sa posla.

Takvo ponašanje govori u priolog da želi da vas iskreno upozna ali i da vas zainteresuje za sebe i da vam na sebe skrene pažnju, te se nekako stalno „nmameće“, i imate česte prilike da porazgovarate o nekim uobičajenim temama.

2) Muškarac kome se dopadate u razgovoru sa vama vam se stalno približava i naginje se ka vama kao da vas pažljivo sluša, te imate utisak da nekada svojim pokretima imitira najzad i vaše ponašanje.

Kada se sasvim iskreno dopadate nekom muškarcu, on ima stalnu potrebu da vas nehajno dodirne po kosi, ramenu, ruci, i da vam tako stavi do znanja da želi da sa vama bude bliskiji.

Takođe se smatra da kada u razgovoru muškarac ređe trepće, pažljivo prati vaše reči i posmatra vas direktno u oči, ne krije od vas ništa i želi da mu verujete, pa se ponaša kao da vas imitira da biste se vi sa njim poistovetili na neki način, i da biste mu verovali da želi isto što i vi sami.

3) Muškarac kome se dopadate iskreno uvek će da vam se nađe pri ruci, te će vam pomagati kao pravi džentlmen u situacijama koje su sasvim banalne i kada vam generalno pomoć nije potrebna.

Kada je muškarac preterano „uslužann i srdačan“ to se nasjčešće posmatra kao loš znak i neki pokazatelj neiskrenosti, ali zapravo ako vam on ponudi ruku da pređete ulicu, ako se ponudi da vam ponese torbu ili vam otvara vrata i čeka da uđete bezbedno u svoju zgradu, to je znak da želi da osetite da je prema vama pažljiv, te i da želi da pridobije vaše poverenje i naklonost.

4) Muškarac kome se dopadate iskreno nekada ima potrebu da se od vas što više udalji, jer ne želi da shvatite njegova osećanja, posebno u situacijama kada shvati da vas možda guši ili smara njegovo ponašanje, ili kada veruje da vi nemate ista osećanja prema njemu.

Nekada se muškarac kome se dopadate ponaša sasvim dijametralno suprotno od onoga što bi se baš očekivalo, te se povlači i kao da vas izbegava, pa vama svakako tada ništa više nije jasno.

Naime, muškarac koji se ponaša ovako kako je navedeno, ima jednu potrebu da preispita sebe ali i vaša osećanja prema njemu, te se povlači i distancira, i nekada ume čak i da bude vrlo hladan ili grub, a onda da se odjednom postavi kao najbolja i najnežnija osoba na svetu.

5) Muškarac kome se dopadate pokušava da na vas ostavi utisak, i počinje da se ponaša vrlo nekarakteristično i sam sebe na neki način zbunjuje, pa je sklon da se opterećuuje nekim nevažnim temama, da prenaglašava svoje manire, da pokušava da se u sve razume i da sve može, i nekako deluje sa strane kao da preterano „glumata i pravi se pametan“.

6) Muškarac kome se dopadate stalno će da vas gleda pravo u oči, i da vam tako stavio do znanja da su mu osećanja iskrena, mada nekada može i da se desi da se „postidi“ pa da skrene pogled kada oseti da je preterao u svom ponašanju i da su njegova osećanja na neki način prerno razotkrivena.

7) Muškarac kome se dopadate počeće da se nenadano zanima za iste stvari koje i vi volite, te će nastojati da vam svoju naklonost iskaže time što će da voli iste stvari i da počne da se stalno zanima za sve ono što jeste realan predmet vašeg interesovanja, pa ne treba da se iznenadite kada na sledećem sastanku shvatite da je naučio napamet vašu omiljenu pesmu, ili je preslušao neke albume vaše najdraže rok grupe, te je počeo da pokazuje zanimanje i za medicinu, informatiku ili neke stvari koje su mu ranije bile opšta nepoznanica.

8) Muškarac kome se dopadate ne može da sakrije svoju mimiku, i nesvesno počinje da se i osmehuje kada vas vidi, te u razgovoru sa vama izgleda veoma rasdpoložen i srećan, i pokušava da sve svopje brige i probleme potisne i da se vama posveti. Nije retkost da osoba kojoj se zaista vi i dopadate pokušava da vas nasmeje i da vaše ponašanje imitira, te da na takav način zasluži svu vašu naklonost i da se nekako tako i međusobno povežete, i da žargonski rečeno „kliknete“.

9) Muškarac kome se dopadate će uvek i u većem društvu biti na vas fokuisiran i vama će poklanjati pažnju, te će da se stalno trudi da vas oraspoloži, da proveri da li vam prijaju teme o kojima se razgovara, da samo u vas gleda i da pokušava da vas na neki način animira, te ćete da steknete utisak da se u prostoriji nalazite samo vas dvoje, u jednom posebnom „mehuriću“ i da je sve oko vas sasvim nevažno i kao da ne postoji.

10) Muškarac kome se dopadate nekada postaje u vašem društvu veoma nespretan i ne može da se „sabere“, pa počinje da ispušta razne stvari, da zamuckuje kada govori, da preskače sa jedne na drugu temu, i nespretno se trudi da svoju zbunjenost sakrije da je vi ne biste primetili, ali mu to samo zadaje veće muke, ali ne želi da ispadne pred vama smešan i da steknete o njemu pogrešnu sliku.

Svakako je jasno da su ovo samo neki od bezbrojnih primera kako se može ponašati neko kome se dopadate, ali generalno vi treba na osnovu konkretne situacije i naravno poznanstva sa tom datom osobom koja vam se dopada, da procenite da li je ona iskrena ili se pretvara, jer ni jedno pravilo koje je napisano nije sto posto tačno, i najbolje je da na kraju poslušate svoje srce.

Sponzorisano:

loading...
Loading...